Saimaan Kuidun valokuituverkko alkaa olla valmis. Rakennetut valokuituverkkoalueet ovat kartassa merkattu vihreällä värillä ja Suomenniemellä oranssi värillä.

Kesällä 2020 rakennettava alue Suomenniemellä on väritetty punaisella värillä, Savitaipaleella keltaisella värillä ja Taipalsaarella sinisellä värillä

Saimaan Kuidun vuoden 2015-2019 rakennetut valokuituverkkoalueet on värjätty vihreällä värillä ja oranssi värillä. Näille alueille Saimaan Kuitu pystyy toimittamaan rajoitetusti valokuituliittymiä. Uusi liittymä vaatii aina saatavuuskyselyn ja rakentaminen arvioidaan aina tapauskohtaisesti projektipäällikön katselmuksella ja projektijohtajan hyväksynnällä.

Kesällä 2020 rakenettava alue Suomenniemellä on väritetty punaisella värillä, Savitaipaleella keltaisella värillä ja Taipalsaarella sinisellä värillä.

Huom! Internetpalveluiden käyttöönotto tapahtuu keskimäärin 2-3 kuukautta valokaapeliverkon maarakennustyön jälkeen. Viive käyttöönotossa johtuu valokaapelijatkojen asennustyöstä maarakennustyön jälkeen. Saimaan Kuidun edustaja ottaa noin kaksi viikkoa ennen liittymän ja sen internetpalvelun käyttöönottoa yhteyttä asiakkaaseen.

 

 


PROJEKTIJOHTO                                                                        

Valokuituverkon maarakentamista, kartoitusta ja dokumentaatiota sekä teleteknisiä töitä johtaa toimitusjohtaja Jari Käyhty, jari.kayhty@saimaankuitu.fi, 040 687 6649. Hän toimii myös Suomenniemen alueesta vastaavana projektipäällikkönä.

 

Jänkäsalon alue
Projektipäällikkö Juhani Kainlauri
juhani.kainlauri@saimaankuitu.fi, 0400 101 466

 

KAAPELEIDEN SIJAINTITIEDOT JA KAAPELEIDEN NÄYTÖT www.kaivulupa.fi tai puhelin 0800 133 544 (arkisin kello 07.00-17.00)

MAARAKENNUSURAKOITSIJAT:

Kaapeli Mentulat avoin yhtiö
Ville Mentula, puh. 040 528 1317

KARTOITUS JA DOKUMENTOINTI: Keypro Oy

TELETEKNISET TYÖT: Blue Lake Communications Oy

Jukka Pulkkinen, puh. 044 777 5481